Propaangas in flessen

Wij leveren het gas voor uw heftruck!

Boiten Techniek is naast dé gasleverancier voor de regio ook de gassenspecialist van de regio. Wij beschikken over een eigen vulstation voor Butaan- en Propaangas en leveren deze uit in verschillende soorten (lichtgewicht) flessen. Van caravanflessen van 2.5 kg tot flessen met een vulling van 33 kg, Boiten Techniek heeft ze in het assortiment. Onze gasflessen zijn te herkennen aan de bekende blauwe kleur met ons eigen logo. Wij leveren:

5kg DIN Flessen

Dit is een stalen propaanfles met een leeggewicht variërend van 5 tot 7 kg. De fles wordt gevuld met 5 kg vloeibaar propaangas. Dit komt overeen met ca 9,45 liter vloeibaar propaan. De fles is eigendom van de klant. Omdat iedere propaanfles een keur (toelating) heeft voor 10 jaar neemt de waarde van deze fles in de loop der jaren af. Dit is de reden dat de eigenaar van de fles “keurjaren” moet betalen of terug ontvangt als hij de fles ruilt tegen een fles met een ander keurjaar. Het voordeel van deze fles is dat deze zeer universeel wordt ingezet in verschillende landen waardoor de ruilmogelijkheden groot zijn.

11 en 33 kg Statiegeld flessen

Deze flessen worden volgens een borgsysteem aan de klant beschikbaar gesteld. De flessen blijven altijd eigendom van Boiten Techniek en mogen uitsluitend door Boiten Techniek gevuld worden. Omdat Boiten Techniek eigenaar van deze flessen is, is Boiten Techniek verantwoordelijk voor het onderhoud en het herkeuren van de flessen. Boiten Techniek statiegeld flessen zijn herkenbaar aan een blauwe kleur (RAL 5017) en een wit Boiten Techniek logo.

6 en 11 kg Aluminium flessen

Deze aluminium flessen zijn voornamelijk bedoeld voor recreatieve toepassingen. Een laag gewicht en het voordeel, dat deze flessen niet kunnen roesten maken ze heel erg geschikt om mee te nemen in bijvoorbeeld de caravan of boot. Doordat ze niet kunnen roesten krijgt u geen roestkringen in uw kostbare camper, boot of caravan.

14 kg Aluminium flessen

Voor industriële klanten heeft Boiten Techniek een lichtgewicht aluminium propaanfles beschikbaar met een inhoud van 14 kg propaan . 14 kg propaan komt overeen met ca 26,5 liter. Deze fles is uitstekend geschikt daar waar regelmatig gasflessen gesjouwd moet worden naar de werkplek. Door de inzet van deze uiterst lichte fles wordt voldaan aan de Arbo norm betreffende de fysieke belasting tijdens werkzaamheden.